A dubai parfüm piac, egy valódi különlegesség

A dubai parfüm piac, egy valódi különlegesség - Dubai Parfüm Neked

A dubai parfüm piac, egy valódi különlegesség.

A dubai parfüm piac, egy valódi különlegesség. Nem csak azért mert elképesztő a választék, hanem azért is, mert a parfümökön kívül, az alapanyagokat is meg lehet vásárolni, ami lehet nyers, mint például a legtöbb illat alapjául szolgáló Oud, vagyis az agarfa. Ezeken kívül még megtalálhatod szinte az összes alapanyag feldolgozott változatát is, ami üvegekben, vagy akár kimérve is megvásárolható. Ezek többnyire olajok, és esszenciák.

A dubai parfüm piac, egy valódi különlegesség - Dubai Parfüm Neked

Ez a Dubai látogatás úgy jött létre, hogy egy barátnő, megkeresett, hogy elmennék-e vele? Naná, hogy el. Azt is elmondta, hogy a férje lebetegedett, és ezért nem tud vele menni, és mivel már nincs lehetőség visszamondani, úgy gondolta, hogy én jó társ lehetek neki a piaclátogatásban. Valóban mindent elkövettem, hogy megfeleljek az elvárásainak.

Dubaiba korán reggel érkeztünk meg a repülővel, majd a szobánk belakása után, egy rövid ismerkedés következett a környező városrészben. Neveket nem mondok, mert nem bírtam megjegyezni egyet sem, sőt még kiolvasni is nehezemre esett. A hotelről nem mondok semmit, hozza a szintet, és minden luxus benne van az árban.

Az első utunkat aszerint határoztuk meg, hogy merre mennek a legtöbben. Jó döntés volt, mert nagyjából húsz perc séta után, meg is érkeztünk egy piachoz. Mondhatnám, hogy ez volt a cél, de nem így van, ám a szerencse segédkezet nyújtott nekünk.

A dubai parfüm piac, egy valódi különlegesség - Dubai Parfüm Neked
A dubai parfüm piac, egy valódi különlegesség – Dubai Parfüm Neked

A piac maga nem egy autentikus stílusú vásárhely volt, bár így utólag azt kell, hogy mondjam olyat nem is láttunk, pedig egy hét alatt sok helyen megfordultunk. Modern, Csili-vili és minden ott volt, ami egy nő számára érdekes lehet. Hát még két nő számára. Az első, amit megtapasztaltunk, az az illatok orgiája. Ebben minden benne van, a friss gyümölcstől kezdve, a parfümig. Ahogy haladtunk egyre mélyebben a piac szíve felé, úgy nőtt bennünk az élmény. Színes, illatos, és magát kellető portákák között, hamar elvesztettók a realitás érzékünket, így arra eszméltünk, hogy egy parfüm üzletben sorra szaglásszuk az illatokat, amitől egyre inkább elkábult a fejem, és már nem is éreztem igazán a különbséget egyik és másik illat között. Annyit fújtunk magunkra, hogy az orrunk szinte már sokkot kapott. Ennek ellenére az élmény továbbra is megvolt, csak egy másik aspektusát élveztük, ami a színek és a formák végtelenségét jelenti. Annyi díszes üveg és flaska, után megannyi ámulatba ejtő doboz, amiben az illatos üvegcse megbújik. Ennyi szépség láttán, úgy döntöttünk, hogy ez így egy lélegzetvételre nem fog menni, ezért tovább álltunk. Persze előbb mindketten vásároltunk egy-egy paróságot, mert kellett az élményhez.

A dubai parfüm piac, egy valódi különlegesség - Dubai Parfüm Neked
Meghatározó élmény

A nap során meglátogattunk szinte minden olyan látványosságot, ami hozzá tartozik Dubaihoz, ám délután már nem tudtunk ellenállni, egy másik parfüm üzlet hívogató szavának. Bementünk. Itt a piacihoz hasonló jellegű és illatú volt a kínálat, ám az ár már jóval magasabb. Néhány Dubai parfüm ára, akár többszáz ezer forintnyi összegbe is kerül, ami nem a mi pénztárcánkhoz van szabva.
Abban azért egyet értettünk, hogy az árak ellenére, a parfümüzletben lévő parfümök, jellegzetességei nagyban hasonlítanak a piaci kínálatban megszagolt illatokhoz.

A dubai parfüm piac, egy valódi különlegesség - Dubai Parfüm Neked
A dubai parfüm piac, egy valódi különlegesség – Dubai Parfüm Neked

Az egy hét alatt, meglátogattunk több tucat parfüm üzletet, és persze a piacok kínálatát sem hagytuk ki. Ezen kívül számtalan ruha és ékszerboltot is megnéztünk, ami jellegében és megjelenésben hasonló, mint a parfüm, a hely, a kultúra, és a helyi sajátosságok, ami általában jellemzi az arab világos, szinte minden termékre rányomja a bélyegét. Összességében minden nagyon szép, és ha a pénztárcád bírja, akkor vedd meg amire vágysz.

A dubai parfüm piac, egy valódi különlegesség - Dubai Parfüm Neked
1 kiló OUD nagyjából félmillió forintba kerül!

Az árakról még néhány szóban. Magyarországon átlagosan 10-25 ezer forint között van egy Dubai parfüm. Persze vannak ennél drágábbak is, de ez nem jellemző. Dubaiban, ami ennél olcsóbb, az általában jelzés nélküli üvegben kapható, amihez nincs se doboz, se leírás. Az átlagár jóval magasabb, mint a magyar Parfüm árak, vagyis, ha ellátogatsz Dubaiba, akkor számíts arra, hogy ott jóval többet fogsz parfümre költeni, mintha itthon tennéd. A Dubai Parfüm Neked shopban szinte ugyan azok az illatok vannak, persze más a név és a megjelenés, ám az alkotóelemek, az összetevők tekintetében, szinte mind ugyan az, és nem mellékesen olcsóbb is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük